Danderyd

Djursholm, Aslögsvägen 4

Beskrivning

EN AV DE DYRBARASTE ENPLANSVILLORNA MED SJÖTOMT I SYDVÄSTLÄGE I DJURSHOLM

Fastigheten är belägen på en av Djursholms bästa adresser, välkommen till en av de mest ståtliga sjöfastigheterna i ett helt unikt sydvästlig sjöläge. Omfattande och smakfull renoverad enplansvilla med suterrängplan om totalt 625 kvadratmeter, fastigheten är utmärkt placerad med vatten från syd till väst. Byggnaden är placerad i ett högt läge på en unik sjötomt liknande en udde med lätt sluttande gräsmatta mot båtplats. En slående sjötomt om drygt 2500 kvadratmeter med tillgång till strandlinjen och vy över Skärviken, Lidingö och Stockholms Skärgård. Ett insynsskyddat och gigantiskt poolområde med grönskande trädgård innanför de vita murarna. En fastighet som denna ges möjligen förmånen att förvärvas en gång varje sekel.

Interiör
På första plan välkomnas man av en stor entréhall med direkt utgång till poolområdet, redan här får man en skymt av vattenutsikten. I anslutning till hallen når man det påkostade köket även här har man direkt utgång till det skyddade poolområdet. Köket omfattas av högkvalitativ köksutrustning inredd i mörka köksluckor från Alnö, bänkskiva/stänkskydd i Carrara marmor, vitvaror från Gaggenau, vinkyl och integrerad kaffemaskin. Den utmärkta köksön platsar för både förvaring och avställningsplats. Via köket når man husets stora matsalsplats med en svindlande takhöjd och härligt ljusinsläpp med underbar utsikt över poolområdet. Via två spröjsade dubbeldörrar når man arbetsrummet som angränsar till husets bibliotek med makalös vattenutsikt och Kaknästornet i bakgrunden. Intill kontorsrummet ligger det gigantiska vardagsrummet, även här med bra takhöjd, stora fönsterpartier, vattenutsikt, öppen spis och direkt utgång till terrassen via pardörrar. Vardagsrummet nås centralt från den breda korridoren vid entrén och likaså från kontorsrummet. Via hallens korridor når man tre sovrum i generös storlek, samtliga har tillgång till eget badrum och är smakfullt inredda i marmor.

I det stora öppna suterrängplanet med lika stor yta som första våningen har man inrett de stora umgänges och underhållningsytorna med bardel, inglasat vinrum, genomgående fiskbensparkett samt detaljer i Carrara marmor. I underhållningsrummet finns det möjlighet att inreda flera rum. Detta rum angränsar mot SPA-avdelningen och relaxavdelningen som är helt klätt i marmor och mosaik. Inredd i bubbelpool med plats för 6–8 personer, ångbasu, dubbla duschar och separat WC. I suterrängplanet finns två stora sovrum, tvättstuga och ytterligare ett badrum.

Utmärkande med fastigheten är den fantastiska vattenkontakten, de generösa sällskapsytorna, högkvalitativt kök och stort kontorsrum med anslutning till ett bibliotek. Flertalet badrum och relaxavdelning inredda i påkostad Carrara marmor. Läckra marmordetaljer i kontrast till ljust tak och ljusgråa väggar med smakligt placerade spotlights. Genomgående fiskbensparkett på båda plan och inbyggda högtalare. Den optimala planlösningen möjliggör disponering upp till sex större sovrum, flertalet av rummen används som kontor och övriga sällskapsytor.

Exteriör
Fastigheten nås via elstyrda smidesgrindar och huvudentrén. Det finns två gästparkeringar utanför muren som skapar ett naturligt insynsskydd in till fastigheten, innanför murarna och intill garaget finns fler skyddade parkeringsplatser. Dubbelgaraget är i direkt anslutning till huvudbyggnadens hall. Insynsskyddat stort poolområde och gräspartier, grönskande trädgård och inbjudande uteplatser. Här bor man i en fantastisk naturmiljö med närheten till flertal väl nominerade skolor, golf- och tennisklubb och Djursholms torg.

INTERIÖR

Antal rum: 12

Antal sovrum:

Boarea + Biarea: 340 + 285 kvm

 

BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Kraka 3

Byggnadstyp: 1-plansvilla med suterrängplan

Byggnadsår: 1964  

Renoverad och ombyggd

Uppvärmning: Bergvärme

Energideklaration: Utfärdat mån 3 december 2012.  

Byggnadssätt:

Grundläggning: Betongplatta

Grundmur: Betong

Fasad: Puts

Fönster: 3-glas

Bjälklag: Betong

Tak: Plåt

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad: 126 700 kr/år

Driftskostnad varav

Uppvärmning: 50 000 kr

El: 25 000 kr

V/A: 7 200 kr

Sotning: 1500 kr

Renhållning: 3 000 kr

Försäkring: 40 000 kr

Kommentar: Uppskattade kostnader

Beräknat på 2 personer i hushållet

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 42 000 000 kr

Tomtarea: 2512 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Mekanisk, FTX

Servitut: Avtalsservitut Kraftledning

Förmån: Avtalsservitut: Ledningar, 01-IM4-90/20542.1

Förmån: Avtalsservitut: Poolanläggning Mm, 01-IM4-90/22188.1

Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-28/98.1

Fakta
Upplåtelseform
Friköpt/Småhus
Fastighetsbeteckning
Kraka 3
Kommun
Danderyd
Område
Danderyd
Fastighet
Ägandeform
Småhus - Friköpt
Fastighetsbeteckning
Kraka 3
Driftskostnader
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år

Intresseanmälan

Reg. Fastighetmäklare

Eric Bremberg

070-458 93 00
eric.bremberg@cafmakleri.se

Assisterande mäklare

Benjamin Eriksson

076-859 80 11
benjamin.eriksson@cafmakleri.se

Mina andra objekt till salu