Såld
Danderyd

Ekbacksvägen 60

343 kvm, 26 000 000 kr
Beskrivning

Gedigen stor totalrenoverad villa med poolområde i solsida i Danderyd

Fastigheten med en kvalitativ boyta om hela 343 kvm, byggt 1967 och präglas av tidlösa material med hänförande vattenutsikt och dess underbara omgivning. Trädgården är arkitektritad och anlagd av trädgårdsmästare. Fastigheten är belägen i ett väldigt attraktivt kvarter med bara ett par minuter promenad från ett dopp i Edsviken eller dess båtklubb. Byggnaden är välbyggd i betong och tegel och kräver väldigt lite underhåll. Genomgående i fastigheten finner ni vackra parkett- och stengolv med ljusinsläpp genom dess gedigna fönsterpartier Husets omfattande totalrenovering slutfördes år 2017 och inkluderar elinstallation, VVS, avlopp, vatten, samtliga ytskick samt kök, tvättstuga, duschrum och toaletter. Tidigare är även bergvärmepump och mekaniskt (FTX) ventilationssystem installerats.


Fastigheten är belägen i en harmonisk del av trevliga familjevänliga Danderyd. Fastigheten ligger placerad med trevlig vattenutsikt mot Nora fågelsjö på en lugn gata. En kort promenad på ca 250 m tar oss till ett badberg med stege vid härliga Edsviken. Det finns även en båtklubb i närheten. I närområdet finns även golfbanor, tennisbanor, allmän pool samt ett flertal förskolor och skolor.


Huset ger ett diskret intryck från gatan. Garaget och ena kortsidan på huset är det enda man kommer i kontakt med. Huset öppnar upp sig åt två håll - med stora fönster och altaner; dels mot baksidan med vacker utsikt, dels mot poolområdet på innergården. Utsikten på baksidan är ner mot en dalgång med lummig vegetation, hus och en liten sjö.
Garaget är fräscht och rymligt med plats för två bilar och övrig önskad förvaring.

Direkt när man kommer in slås man av känslan av kvalitet i val av material. Fastigheten upplevs vara bebyggd för att stanna i. En generöst tilltagen hall leder till flera utrymmen. I direkt anslutning finns ett trevligt sällskapsrum med öppen spis. På nedervåningen hittar vi tre sovrum och två badrum. Ett av sovrummen är extra stort och har utgång till terrass. Ett annat sovrum med tillhörande badrum nås från hallen men även via egen ingång från utsidan. Denna del kan enkelt göras till en uthyrbar lägenhet som även är förberett för kök. På nedre plan finner vi även fyra rum med tvättstuga, pannrum, gym och vinkällare. Den vackra vinkällaren gränsar naturligt an mot berget.

Den stiliga trappan i Kolmårdsmarmor leder till andra plan. Här finns generösa sällskapsytor och stora härliga fönster. Matsal och vardagsrum flyter ihop, men är smakfullt avskilda med en modern öppen spis öppen mot två håll med glasfront. I anslutning till matsalen finner vi det moderna köket med direkt anslutning med altandörrar som öppnar upp mot det inbjudande

poolområdet. Via ett litet bibliotek når vi ett sovrum som idag används som kontor. I anslutning till detta finns en nyrenoverad gästtoalett. Vidare in mot huvudattraktionen i fastigheten finner vi den förstklassiga ”Mastersviten”. Sovrummet med öppen spis, stiligt badrum med dusch men även fristående badkar. En rymlig terrass mot baksidan med morgonsol och trevlig utsikt. Sviten blir komplett med ett förrum som idag fungerar som privat TV-rum. Från förrummet finns altandörr ut till poolområdet.

Huset har många påtagliga luxuriösa detaljer så som inbyggda högtalare, propra integrerade kantlösa spotlights. Det är ett stiligt hem som samtidigt är mycket funktionellt med härliga sällskapsytor och en angenäm och rogivande atmosfär. En pärla i ett av Stockholms finaste områden.

Fakta
Pris
26 000 000 kr
Boarea / Biarea / Tomtarea
343 + 60 + 1503 m²
Upplåtelseform
Friköpt/Småhus
Fastighetsbeteckning
Ekberget 3
Tomtarea
1 503 Kvm
Kommun
Danderyd
Fastighet
Ägandeform
Småhus - Friköpt
Fastighetsbeteckning
Ekberget 3
Driftskostnader
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år