Såld
Stocksund

Johan Banérs väg 48

275 kvm, 30 000 000 kr
Beskrivning

Arkitekt ritat hem med milsvid vy över Skärviken

Utsikten mot Skärviken, Lilla Värtan och Lidingö från den arkitektritade familjevillan är bländande och svårslagen. Den karaktärsfulla villan disponerar 11 rum om totalt 441 kvm i olika etagevåningar. År 2004 lät man genomföra en total ombyggnation som idag genomsyrar en genomtänkt arkitektonisk utformning. Generösa sällskapsytor, 5-6 sovrum, gedigna materialval, perfekt placerade altaner mot vattenutsikten och stora fönsterpartier som ger ett enastående ljusinsläpp är några få av villans många attribut. Husets källarvåning består av inomhuspool, relaxavdelning, dubbelgarage och påkostad vinkällare. Fastigheten är högt placerad med insynsskyddad och barnvänlig trädgårdstomt med fruktträd. Ett sällsynt tillfälle att förvärva en fastighet på ett av Stocksunds mest attraktiva lägen.

På första plan möts man av en inbjudande hall som leder till den stora öppna planlösningen i köket med dess köksö och väl tilltagen matplats intill de stora fönsterpartierna i flera väderstreck. I anslutning till matsalen finns husets förnämsta altan med den magnifika vyn, placerad i ett sydost läge. Arkitekten har med den centralt placerade innertrappan givit huset en magnifik karaktär med dess stomme och räcke i metall i kombination av trappsteg i trä. En halv trappa upp når man vardagsrummet med en genomgående öppen spis som ger ett levande intryck. Intill vardagsrummet finns två väldisponerade sovrum och ett badrum inrett med dusch, kommod och toalett.

Trappan upp till andra plan leder till husets master bedroom med klädkammare och direkt utgång till en väl tilltagen altan. Det stora intilliggande badrummet är inredd med bubbelbadkar, dusch, dubbelkommod och toalett. Utmärkande med övre plan är det gedigna allrummet, här möts man av ett ryggåstak med takfönster som skapar en generös takhöjd och underbar luftig känsla. Från allrummet når man husets tredje altan. Två intilliggande sovrum och förråd som skapar gott om utrymme för förvaring.

Källarvåningen består av en relaxavdelning med inomhuspool, ångbastu, dusch och gym. Den övriga ytan i källardelen stoltseras med ett gediget hantverksarbete i form av en skräddarsydd påkostad vinkällare enligt alla konstens regler, ett rymligt dubbelgarage med fjärrstyrda portar, pannrum och förrådsutrymmen.

Fakta
Pris
30 000 000 kr
Boarea / Biarea / Tomtarea
275 + 166 + 1503 m²
Upplåtelseform
Friköpt/Småhus
Fastighetsbeteckning
Tallåsen 7
Tomtarea
1 503 Kvm
Kommun
Danderyd
Område
Stocksund
Fastighet
Ägandeform
Småhus - Friköpt
Fastighetsbeteckning
Tallåsen 7
Driftskostnader
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år