Såld
Danderyd

Stocksund, Sommarvägen 16

14 rok 312 kvm, 39 000 000 kr
Beskrivning

Klassisk, tidlös och representativ villa i Stocksund

Klassisk, tidlös och representativ villa om totalt 452 kvm med eftertraktat läge mitt i Stocksund. Den magnifika villan genomgick en total ombyggnation mellan år 2010–2011 som idag genomsyrar exklusiv design och karaktäriseras av påkostade materialval. Interiört bjuds det på generösa sällskapsytor, vinkällare, två öppna spisar, vackra stuckaturlister av högsta klass, styrsystem för ljus, bild samt övervakning. Exteriört möts man av en vacker trädgårdsdesign, elstyrda smidesgrindar, gediget poolområde inramat i grönska som skapar en egen oas, terrasseringar i flera väderstreck och integrerat dubbelgarage i huset. Välkommen till en spektakulär fastighet på en högt belägen adress i Stocksund.

Uppför en stenlagd trappa och arkadgång välkomnas man in till första plan med stor inbjudande hall med plats för möblering. I anslutning till hallen finns ett kapprum och en smakfullt inredd gästtoalett. Vackra pardörrar leder in till det stora vardagsrummet som ligger i fil med biblioteket och den gigantiska matsalen med plats för stora bjudningar. Platsbyggd köksinredning i herrgårdsstil försedd med exklusiva vitvaror samt generösa arbetsytor. Via vackra pardörrar har man direkt utgång till det privata poolområdet och den välskötta trädgården. Genomgående vackra fönsterpartier omringar de stora sällskapsytorna och skapar ett ljuvligt ljusinsläpp. Vackra bröstpaneler, specialtillverkade lister samt stuckaturlister av högsta klass, vaxad fiskbensparkett och genomgående golvvärme i hela huset (ej vind) samt på altaner.

Invid köket finns en trappa som leder ned till källarvåningen med egen avdelning och separat ingång med ett litet kök, sovrum, toalett och dusch. Via källarvåningen når man husets dubbelgarage, förrådsutrymmen och den klassisk inredda vinkällaren.

På övre våningen möts man av ett privat sällskapsrum med direkt utgång till balkong i sydväst läge. Utmärkande med övre plan är husets master bedroom och dess tillhörande badrum inrett med dubbelkommod, dusch och hörnbadkar. Till master bedroom finns även en tillhörande walk-in-closet i två plan. Vidare från sällskapsrummet finner man ytterligare två sovrum med vardera walk-in-closet och ett badrum i vackert carrera marmor. Via hallen som separera de två sovrummen når man den inredda vinden som består av en sällskapsdel och ytterligare ett sovrum.

Exteriört möts man av en stenlagd infart med markvärme via elstyrda smidesgrindar. Under hösten 2020 avser man uppföra ett 1,75 meter högt smidesstaket runt fastigheten. Trädgården är omsorgsfullt omhändertagen och välplanerad med automatisk sprinkleranläggning. Vackert
buskage runt poolområdet ger en privat och inramad känsla, gräsmatta i variation med berghäll skapar en perfekt plats för barnen att leka på.

Välkomna till en av Stocksunds mest spektakulära fastigheter.

Fakta
Pris
39 000 000 kr
Boarea / Biarea / Tomtarea
312 + 140 + 1981 m²
Rum
14 rum och kök
Upplåtelseform
Friköpt/Småhus
Fastighetsbeteckning
Registratorn 26
Tomtarea
1 981 Kvm
Kommun
Danderyd
Område
Danderyd
Fastighet
Ägandeform
Småhus - Friköpt
Fastighetsbeteckning
Registratorn 26
Driftskostnader
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år